Publications

Le sirop d'érable

Auteurs : Takoua Yacoubi, Ismail Fliss, Christophe B.Y. Cordella.

Publié dans : Annales des Falsifications, de l'Expertise Chimique et Toxicologique. 997

Année de publication : 2023

DOI : https://hal.science/hal-04183508

Recent developments of e- sensing devices coupled to data processing techniques in food quality evaluation: a systematic review.

Auteurs : Rizk, A.H., Bouveresse, D., Chamberland, J., Christophe B.Y. Cordella

Publié dans : Analytical Methods, 15(41), 5410-5440.

Année de publication : 2023

DOI : https://doi.org/10.1039/D3AY01132A

Automatic recognition of food bacteria using Raman spectroscopy and chemometrics: A comparative study of multivariate models.

Auteurs : Dib, O. H., A. Assaf, E. Grangé, J. F. Morin, Christophe B.Y. Cordella, and G. Thouand.

Publié dans : Vibrational Spectroscopy, 126, 103535.

Année de publication : 2023

DOI : https://doi.org/10.1016/j.vibspec.2023.103535

Screening of metallic pollution in complex environmental samples through a transcriptomic fingerprint method.

Auteurs : Mickael Cregut, Anna Hua, Sulivan Jouanneau, Ali Assaf, Christophe B.Y. Cordella, Gérald Thouand Marie-José Durand

Publié dans : Environ Sci Pollut Res 29, 1037–1050

Année de publication : 2022

DOI : https://doi.org/10.1007/s11356-021-15545-3

Annonce de Congrès